vore
cases

Fortællinger om vejen til cirkulær vækst


Typehuse bliver cirkulære

Udvikling af terrændæk og skruefundamenter til typehuse med tilhørende LCA vurdering af bygningsdele

Tripplex

Akustikproducenten Tripplex har udviklet akustikpaneler i træ, der kan bruges igen og igen i et næsten uendeligt kredsløb, hvor selv savsmuldet spiller en rolle.

Fleksibel multienhed skal skabe bedre boligforhold for de mest udsatte

X-Po Flexi er et byggesystem, der skal være med til at skabe humane boligsituationer som et bedre alternativ til overbelagte studieboliger, kolde og nedslidte bygninger samt uhumske teltlejre. Og så er det bygget op omkring cirkulære principper og af bæredygtige materialer.

Brændt træ som bæredygtigt alternativ til trykimprægnering

ØKO-Tømrer er gået sammen med PAX, Tobee ApS og Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut om at synliggøre potentialet for brændt træ, som et miljøvenligt alternativ til trykimprægneret træ

Ressourcehotel for genanvendelige materialer

Genanvendelsesvirksomheden, RGS Nordic, er i fuld gang med at etablere en ressourcebank for genanvendelige materialer til byggebranchen og certificering af deres beton produceret af genbrugsmaterialer.

Loop Rocks app koordinerer overskudsmaterialerne i byggebranchen

NCC er bagmanden bag Loop Rocks-app'en og har i samarbejdet med udviklerne af Loop Rocks skabt en gratis platform til private og virksomheder, hvor de simpelt kan loope overskydende byggematerialer mellem hinanden.

Kingo tester metoder for øget genbrug

Nedbryderfirmaet Kingo KarlsenA/Sgenanvender cirka 95% af materialer ved nedbrydningsarbejde, men de har ambitioner om at øge den direkte genbrug af byggematerialer.

LOOP Architects skaber merværdi med cirkulær økonomi

LOOP Architects er Cradle to Cradle-rådgivere, hvilket smitter af på deres proces og fremgangsmåde i hver enkelt opgave og i forhold til arkitekturen.

Nænsom nedrivning har ledt til nye forretninger

Salling Entreprenørfirma A/S har opdaget potentialerne i at arbejde med nænsom nedrivning og indtaget nye forretningsområder – herunder et socialøkonomisk område.

Troldtekt viser vejen til vækst

Ved at tænke cirkulært har Troldtekt A/S skabt så stor efterspørgsel på deres akustikplader af træbeton, at de i løbet af de seneste tre år har udvidet produktionskapaciteten med 40%.