vore
cases

Fortællinger om vejen til cirkulær vækst


Ressourcehotel for genanvendelige materialer

Genanvendelsesvirksomheden, RGS Nordic, er i fuld gang med at etablere en ressourcebank for genanvendelige materialer til byggebranchen og certificering af deres beton produceret af genbrugsmaterialer.

Loop Rocks app koordinerer overskudsmaterialerne i byggebranchen

NCC er bagmanden bag Loop Rocks-app'en og har i samarbejdet med udviklerne af Loop Rocks skabt en gratis platform til private og virksomheder, hvor de simpelt kan loope overskydende byggematerialer mellem hinanden.

Kingo tester metoder for øget genbrug

Nedbryderfirmaet Kingo KarlsenA/Sgenanvender cirka 95% af materialer ved nedbrydningsarbejde, men de har ambitioner om at øge den direkte genbrug af byggematerialer.

LOOP Architects skaber merværdi med cirkulær økonomi

LOOP Architects er Cradle to Cradle-rådgivere, hvilket smitter af på deres proces og fremgangsmåde i hver enkelt opgave og i forhold til arkitekturen.

Nænsom nedrivning har ledt til nye forretninger

Salling Entreprenørfirma A/S har opdaget potentialerne i at arbejde med nænsom nedrivning og indtaget nye forretningsområder – herunder et socialøkonomisk område.

Troldtekt viser vejen til vækst

Ved at tænke cirkulært har Troldtekt A/S skabt så stor efterspørgsel på deres akustikplader af træbeton, at de i løbet af de seneste tre år har udvidet produktionskapaciteten med 40%.

Intelligente betonblandeanlæg på byggepladsen

Fibo Intercon har udviklet et betonblandeanlæg med intelligent dosering af cement, der gør det muligt at genanvendenedbrudt betondirekte på byggepladsen og reducere mængden af tilsat cement.

Bæredygtige materialer sælger

Komproment har fået gennembrud for eksport af sine bæredygtige tag-og facade-systemer med en C2C-certificering. Virksomheden vil gerne have flere i branchen med på den cirkulære tankegang.